Puppy’s

 

2021

“Climate change”: van min tien naar plus vijftien in een week: de reutjes Loí en Láki
....2020

Op 3 april 2020 heeft onze teef Yrsa 5 puppy’s (3 reutjes en 2 teefjes) gekregen, op de foto hierboven Yrsa samen met de Duitse reu Cári op 30 januari toen ze in Thüringen is gedekt.

Het nestje is donkergroen (MK 18,5)!

Ruim 30 foto’s (!!) van het nestje zijn te zien door de diashow van onze honden aan te klikken.

Uit dit nestje is het teefje Lífdís frá Fridarstödum voor de fokkerij naar Noorwegen geëxporteerd.


2018

Op 8 mei 2018 kreeg Dagrún haar derde nestje: 4 reutjes en 3 teefjes.

Alle foto’s van dit prachtige nest zijn te zien op de diashow.2017

Op 22 december 2016 kreeg Dagrún haar tweede nestje (4 reutjes, 1 teefje).


2015

Op 13 juli kreeg Dagrún haar eerste nestje: twee reutjes.

2014

Op 14 februari 2014 zijn in Pieterburen zes puppy’s geboren. Vader is Dúx van Rogici, moeder is Miss Bera frá Friðarstöðum. Beide ouders hebben HD-A en zijn vrij van erfelijke oogaandoeningen.

De vijf reutjes (Fram, Flibbi, Flugar, Fjör, Foss) en 1 teef (Fjóla) lijken erg veel op elkaar. Ze groeien voorspoedig.

  


2013

Op 29 april 2013 zijn vier puppy’s geboren, twee reuen (Eskir en Eldur) en twee teven (Elfa en Esky-Elfur).

Vader is onze lieve Bjarki frá Yggdrasil en moeder is Urður frá Friðarstöðum. Samen hadden ze ook een nestje in 2011. Het bleek toen een prima combinatie.


Terwijl wij een heerlijke vakantie vierden in het prachtige boeddhistische Koninkrijk Bhutan, gelegen in de hoge Himalaya, wist Urður op het koninklijke bed van de “Koningin van Pieterburen” te bevallen. Na een week vorstelijk te zijn ontvangen zijn moeder en pups naar ons in Eelde verhuisd, waar ze kennis maakten met alle andere honden, de jonge kuikentjes, de grote bonte specht, die zijn nestje bij ons heeft en niet te vergeten de baby’s en peuters, die elke week langskomen, evenals vele vrienden. Puppy’s kijken is een attractie voor velen en het is zomer, dus meestal mooi fietsweer. Maar na acht weken gaan ze naar hun nieuwe baasje.

Net als het vorige nest van Bjarki en Urður, zijn het ook deze keer erg leuke pups.

2012

Op 19 juni 2012 zijn 3 reuen en 2 teven geboren, waaronder Dagrún die we hebben gehouden.

Vader is de driekleur AnaCamptis Gaski en moeder is Urður frá Friðarstöðum. Beide ouders hebben HD-A en zijn vrij van erfelijke oogafwijkingen.

De bevalling verliep uitstekend, Urður is een ervaren moeder. Alle puppy’s waren goed op gewicht en wogen na een maand rond de 1300 gram en groeien voorspoedig. Ze lijken erg op elkaar. Maar toverballen als IJslandse honden zijn valt er over de definitieve kleur nog weinig te zeggen: rood, geel, sable, maar geen zwart. Hieronder drie van de vijf puppy’s.Dit is Dagrún frá Friðarstöðum, precies één jaar later, met haar nieuwe speelkameraadje voor slechts een paar weken. Ze heeft een prachtige kleur gekregen (geel sable) en steelt overal de show.

Dagrún behaalde bij de jonge honden op de Kampioenschapsclubmatch 2013 een uitmuntend resultaat, net als haar moeder Urður, toen ze één jaar oud was.

Vandaag en morgen vertrekken de laatste puppy’s (Elfa en Esky-Elfur), 8 weken na hun geboorte.

De oortjes staan al.

Ze hebben heerlijk kunnen spelen met Dagrún, die vanaf morgen voor het eerst echt mee mag fietsen, samen met Urður.


2011Dit zijn onze Urður frá Friðarstöðum en Bjarki frá Yggdrasil (r). Het zijn bijzonder lieve en fijne honden en ook het uiterlijk is uitmuntend. Ze hebben HD-A heupen en zijn vrij verklaard van erfelijke oogaandoeningen.
Op 15 maart 2011 kregen zij vier pups:

Balti, een rood met witte reu

Bera, Buna en Bessa,

drie rode teefjes.
Urður is een erg lieve en relaxte moeder, ze verzorgt de pups uitstekend en ze groeien als kool.Het nest is zeer evenwichtig, de pups zijn allemaal ongeveer even zwaar en goed levendig, maar ook rustig.De puppy’s vertrekken.....


Veel meer foto’s zijn te zien bij onze diashow honden.